Čočková polévka ubývala ze dvou kouřících várnic velkou rychlostí. Naopak kasička na příspěvky během prvních rozdaných naběraček zazářila obrázky zbankovek a mincí.

„Jsme moc spokojení. Fronta tady stála už ve třičtvrtě na jedenáct, přitom my jsme chtěli dodržet tradici a začít srozdáváním až přesně vjedenáct,“ usmál se jeden zorganizátorů Rudolf Burgr.

Za hodinu se tak podařilo provozovatelům Makkabi rozdat na dvě stě třicet litrů polévky. Tu připravovali dva kuchaři téměř čtyřiadvacet hodin předem. Jejich kulinářskou a charitativní snahu oceňovali lidé stojící v nejméně stometrovém zástupu.

„Myšlenka charitativní polévky je skvělá. Člověk přispěje na dobrou věc a ještě se tu může setkat spřáteli. Navíc mi ta polévka moc chutná,“ řekl jeden zčekatelů Kristián Sedlák.

Originální myšlenku ocenila také návštěvnice ze Španělska, která přijela do Boskovic trávit Vánoce za svým přítelem. „Nikdy jsem něco podobného neviděla,“ řekla Eva Gamero Peňa.

Celkem letos Burgrovi vybrali za polévku bezmála sedmapadesát tisíc. Komu tyto peníze usnadní život ale zatím nechtěli pořadatelé prozradit. „Máme pět tipů na lidi, kterým by vybrané peníze mohly pomoct. Jasno budeme mít do Tří králů,“ vysvětlil Rudolf Burgr.