Dopady vyhlášených omezení se v sobotu naplno ukázala, protože spousta lidí míří za mimopracovními aktivitami právě o víkendu. Vnitřní sportoviště musí být zavřená už od pátku. Lidé nemohou zamířit ani do zoologických zahrad. Opatření dopadla také na gastronomické podniky, které musí zavřít v osm hodin večer. Počet lidí u jednoho stolu je omezený maximálně na čtyři.

V obchodních centrech nefunguje wi-fi, aby se v nich návštěvníci nadbytečně nezdržovali. V jídelní části center mohou sedět u jednoho stolu nanejvýš dva lidé.

Premiér Andrej Babiš v pátek obyvatele České republiky vyzval, aby přes víkend nikam nechodili a příští týden pracovali z domova.

Vlastimil Vajdák, ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.
Zaměstnanci doma s členem rodiny? Systém se zhroutí, bojí se ředitel nemocnice

„Já vás prosím, je víkend, buďte doma. Pokud to půjde, příští týden pracujte z domova," napsal Babiš na sociální síti.

Další vlnu zpřísnění koronavirových opatřeních vyhlásili zástupci vlády ve čtvrtek. Reagovali tak na dramaticky rostoucí počty lidí nakažených Covidem-19.

Od pondělí na základě vyhlášených omezení na čtrnáct dní zavřou muzea, galerie, hvězdárny, památky, divadla nebo kina. Omezí se úřední hodiny na úřadech a zruší se všechny akce včetně bohoslužeb.