Co udělat z vedlejší silnice silnici hlavní a naopak? Tuto myšlenku nadhodil v diskusi na webu města muž, který se podepsal jako Honza 1. „Po otevření nové silnice, která vede na Ráječko, projíždí křižovatkou po Bezručově ulici dál na Pražskou velmi málo aut. Naopak spousta aut míří na vedlejší silnici vedoucí na Zborovce," popsal muž s tím, že když auta sjíždí po této frekventované vedlejší silnici ke křižovatce dolů, musí ještě zastavit na stopce. To podle něj způsobuje problémy. „Zejména v odpolední špičce tam vázne plynulost provozu," upozornil.

Blanenský starosta Lubomír Toufar chce tento návrh předat dopravní komisi. „Auta se štosují u křižovatky i v ranní špičce. Vše musí ale posoudit odborníci, " míní.

Jedním z řešení je skutečně otočit hlavní a vedlejší silnice. „Já bych ale v tomto místě upřednostnil menší kruhový objezd. Co je vhodné, to ale navrhnou odborníci a pak o tom rozhodnou pracovníci dopravně správního úseku," sdělil starosta s tím, že komise zasedá každý měsíc. Působí v ní policisté z dopravního inspektorátu, strážníci i pracovníci z odboru dopravy blanenského úřadu.

Policisté zatím návrh na stole nemají. Tvrdí to jejich mluvčí Iva Šebková. „Oficiální žádost s tím, že se máme vyjádřit k přeznačkování nebo jiným změnám na křižovatce pod Zborovci, jsme zatím neobdrželi," sdělila.