Názory na Václava Havla se mezi lidmi různí. „Já osobně na něj mám kritický náhled. Ani od lidí jsme tady na radnici nezaznamenali žádné návrhy na to, aby se zde po něm například něco pojmenovalo. Když Václav Havel zemřel, hořelo tady asi deset svíček. Proto neplánujeme ani žádný oficiální pietní akt, kterým bychom si jeho úmrtí připomněli. Ti, kteří ho milovali, jeho památku uctí sami za sebe," uvedl starosta Blanska Lubomír Toufar.

Podobně je tomu i v Boskovicích. „Osobně jsem se tím nezabýval a ani jsme na radnici nedostali žádný podnět od občanů, že bychom tady po něm měli něco pojmenovat nebo uspořádat nějakou vzpomínkovou akci. Kdyby ale někdo takový podnět dal, nebránil bych se o tom diskutovat," řekl starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek.

Po Václavu Havlovi v nejbližší době neplánují nic pojmenovat ani v Letovicích. „Nevím o tom, že by někdo dal k nám na radnici nějaký návrh na pojmenování něčeho po Václavu Havlovi. Proto zde nic podobného neplánujeme," řekl starosta Letovic Vladimír Stejskal.

Oficiální uctění památky Václava Havla k příležitosti prvního výročí od jeho úmrtí neplánují ani v Adamově. „Pojmenovávat po něm nic nebudeme a neorganizujeme ani pietní akt," řekl starosta Adamova Roman Pilát.