Podle Květoslava Havlíka ze společnosti Kordis pokrývají v podstatě všechna pro cyklisty atraktivní místa v regionu. „Dva cyklobusy vyjíždějí z Blanska. Linka 231 odjíždí z nádraží v Blansku a pokračuje přes Rudici, Jedovnice, Senetářov a Lipovec až do Studnice. V Blansku cyklobus čeká na vlaky od Brna. Linka 233 lidi s koly pohodlně sveze z Blanska do severní části Moravského krasu. Momentálně ale cyklobusy na této lince kvůli opravám průtahu Blanskem nejezdí, s jejich nasazením počítáme v červnu," řekl Havlík. Další dvě linky, které umožňují naložit kolo do autobusu, vyjíždějí ze Skalice nad Svitavou. Jedna míří na Velkoopatovicko a Jevíčsko, druhá na Kunštátsko a Olešnicko. „Hlavní směry na Blanensku máme cyklobusy pokryté, ale kdyby byl zájem, nebráníme se tomu zavést je i někde jinde," doplnil Havlík.

Cyklobusy je možné využívat o víkendech, spoje ze Skalice nad Svitavou ale jezdí i v pracovní dny. Vystupovat je možné jen na vybraných zastávkách, čemuž je přizpůsobený jízdní řád. „Je to hlavně kvůli bezpečnosti cyklistů, na některých zastávkách by se s koly obtížně manipulovalo," doplnil Havlík s tím, že jízdenka pro kolo stojí stejně jako jízdné pro dospělého člověka. Případně je možné si pro kolo koupit čtyřiadvacetihodinovou jízdenku za sedmdesát korun.

Do běžných autobusů lidé s koly nesmějí. Cyklobusy budou jezdit do konce září. Na Blanensku tato služba funguje od roku 2012.