Přitom však zachovávají tradiční postup, při kterém jsou fáze kvašení a zrání piva stále odděleny. „Poptávka po našem pivu stále stoupá, a tak jsme přemýšleli jak navýšit kapacitu výroby. Jednou z možností bylo nakoupení moderních CK (cylindokonických) tanků, kde je možné spojit několik fází výroby piva, a tak proces urychlit. Ale nakonec zvítězila cesta zachování tradiční výroby s kvašením v otevřených kádích," vysvětlil sládek Pivovaru Černá Hora Vlastimil Zedek.

Místnost, v níž se udržuje teplota sedm stupňů Celsia, leží kvůli nedostatku místa až ve třetím nadzemním patře výrobní budovy, kde bývala půdy. S další výrobou je proto propojena potrubím, ale i čerpadly, které pivo tlakem vyhánějí nahoru. Po zkvašení putuje do ležáckých tanků, kde zraje dvacet až šedesát dní. Zatímco do starší spilky v přízemí lidé můžou nahlédnout při exkurzích, ta nová, jejíž vybudování stálo kolem dvaceti miliónů korun, kvůli spletité cestě úzkými chodbami veřejnosti zatím zůstane ukrytá.