Šedivý prostor plný panelových krabic: tak dnes působí sídliště Písečná v Blansku. Dva roky již mění podobu. A v těchto dnech radní projednávají třetí fázi úprav.


Jak se sídliště mění, sleduje za okny svého bytu Eva Gregorová. Přiznává, že se okolí domu zvelebuje. Vyrostly tam stromy a přibylo laviček k posezení. „Je jich ale málo. Přitom maminky lavičky potřebují, aby mohly hlídat děti,“ míní Gregorová. Před jejím domem si děti vyhrají akorát ve vykachlíkovaném bludišti. Dělníci udělali nový kopeček a pár míst k posezení, které maminky využívají.


„Projekt, který nám ukazovali, však počítal s hřištěm. Očekávala jsem tam víc prolézaček pro děti. Nevím, jestli se radní drželi původního záměru,“ pochybuje Gregorová. Ta se už těšila na malebné prostředí třeba s fontánkou nebo menší vodní plochou. Uznává ale, že se nyní venku před domy zdržuje víc lidí.

Více informací se dozvíte ve čtvrtečním vydání Blanenského Deníku Rovnost 11. října.