Obyvatelé města i okolí opětovné otevření areálu uvítali vesměs s nadšením. Koupaliště bylo minulou sezónu zavřené. Opravenou plovárnu letos otevřeli tři týdny po plánovaném termínu. „Pěkný, ale stejně se mi nevymaže z paměti staré koupaliště, do kterého jsme skákali ze střechy a trhali u plotu učňáku špendlíky,“ napsal na sociální síti například Marek Hedl z Adamova.

Změny chválí i další. „Vyzkoušeno. Koupaliště super, moc se nám líbilo provedení, že je bazén a okolí pěnové a neklouže,“ podělila se o zkušenost Barbora Patašiová.

O koupališti
· První dva dny po znovuotevření, v sobotu a neděli, dorazilo 340 návštěvníků.
· Opravy stály 7 milionů korun, kromě obnovy bazénů zahrnovaly i nové zázemí, bufet, toalety, dětské a volejbalové hřiště.

Vodní radovánky si nenechala ujít ani Agnieszka Mansfelfd. „První den tam bylo moc lidí. Oceňuji novou filtraci a dětské hřiště. To se velmi povedlo. Ještě bych navrhla, aby se na koupališti daly koupit jednorázové plínky do vody pro nejmenší návštěvníky,“ napadlo ženu.

Opravené koupaliště bylo kvůli závadě otevřené necelé dva dny. „S návštěvností za tuto dobu jsme rozhodně spokojení. Přišlo 340 lidí, což je slušné číslo. Uvidíme, jestli se ještě vyskytne nějaký technický problém. Počasí se teď zhoršilo, ale tomu neporučíme,“ podotkl v pondělí starosta.

Koupaliště se v předchozích letech potýkalo s úniky vody a zchátralostí. Proto se Adamovští rozhodli pro rozsáhlou rekonstrukci.