Místo v centru vesnice pak bude bezpečnější a mnohem pohodlněji přístupné. „Kamennou zeď starou zhruba sto dvacet let chceme rozebrat a postavit ji nově z betonu. Navíc k ní plánujeme přizdít očištěné původní kameny z místního lomu. Budeme to dělat společně s rozšířením chodníku, aby se tu i zvětšil prostor," sdělil starosta Cetkovic Petr Horák.

Radní už mají nachystanou projektovou dokumentaci a dokončili výběrové řízení na dodavatele stavby. Schválili také darovací smlouva na část pozemku od majitelů domu, který se nachází v místech, na němž bude stát nová opěrná zeď a bude tam rozšířen chodník. „Projektantská cena je stanovena na asi dva miliony korun," doplnil Horák.

Stavbu chtějí dokončit co nejdřív, pokud možno do zimy. Sníh a mráz by už totiž stará zeď nemusela vydržet a mohla by spadnout. „Kvůli stavbě bude pravděpodobně omezena doprava a průchod těmito místy," dodal cetkovický starosta.

Plány obce vítá například Blanka Janková z Cetkovic. „Zeď se nyní rozpadá a ohrožuje chodce i auta. Takže jsem opravdu moc ráda, že se postaví nová," sdělila Janková.