Autorem vítězného projektu loňského ročníku participativního rozpočtu je ředitel městské knihovny Lukáš Dlapa. „Jeho původní návrh počítal pouze s vybudováním laviček k posezení v prostoru před knihovnou a informační kanceláří Blanka. Vedení města rozhodlo o úpravě povrchu celého prostranství,“ informoval v tiskové zprávě Michal Záboj z odboru vnějších vztahů blanenské radnice.

Nová dlažba odstraní problémy s kalužemi, které se před knihovnou po deštích tvořily. „Úpravy zahrnují odstranění původního povrchu, výměnu podkladních vrstev, osazení prefabrikovaných patek pro instalaci posezení a také položení nové zámkové dlažby v celém prostoru,“ popsal jednatel zhotovitelské firmy Petr Markus.

Ilustrační foto.
Stávka ve školách na Blanensku? Jasno bude nejpozději tři dny předem

Na upravenou plochu přibude několik laviček, sedáků a stolků. Lidé musí počítat s tím, že během stavebních prací bude omezený průchod opravovaným prostorem z Rožmitálovy ulice směrem do ulice A. Skotáka. Staveniště bude podle sdělení blanenské radnice oplocené a průchod chodců bude umožněný vymezeným koridorem. Provoz informačního centra i knihovny úpravy výrazně neomezí.

Loni lidé vybrali také bosou stezku na nábřeží Svitavy a slackline na Sportovním ostrově. Oba projekty jsou již uskutečněné a Deník o nich informoval.

O tom, který projekt z participativního rozpočtu město uskuteční v příštím roce, lidé rozhodnou do 21. listopadu. Vybírat mohou on-line na webu města z osmnácti možností.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kruhový objezd v Blansku je rozbitý, funguje dva roky. Nastane uzavírka

Zdroj: Deník/Jan Charvát