Středem pozornosti v Boskovicích byl v sobotu tamní zámek. Organizátoři velikonočního jarmarku doufali, že jim vyjde hezké počasí. Nebo aby alespoň nepršelo, protože déšť by hodně návštěvníků jarmarku, konajícího se převážně pod širým nebem, určitě odradil. Navzdory předpovědi se však počasí umoudřilo. A tak i když slunce vykouklo zpoza mraků jen občas a lidé se choulili do teplých svetrů a bund, k zámku po celý den mířily houfy návštěvníků.

Mezi keříky upravenými ve francouzském stylu se děti vyřádily na skákacích hradech, malovaly na sklo a pochutnávaly si na cukrové vatě. Nejvytíženější byl poník Emánek. Sem a tam stále dokola po parku vozil jedno dítě za druhým. „Ty si, chudáčku, ani neodpočineš,“ poplácal ho po hřbetě jeho majitel Stanislav Sekanina.

Boskovický farmář z Ranče na konci světa přivezl dětem ukázat i kůzlátka a morčata. „Klidně bych nějaké morče prodal, zatím ale nikdo neměl zájem,“ přiznal Sekanina chvíli po poledni.

Odpoledne se na nádvoří zámku diváci bavili pestrým programem. Vystoupil třeba malohanácký folklorní soubor Kořeňák nebo kejklíř Martin. „Musíte mě při žonglování pořádně povzbuzovat a chválit,“ burcoval publikum kejklíř.

Někteří lidé si na jarmarku ani nic kupovat nechtěli. Čerstvě natočenému pivu nebo vonícím dobrotám však odolal málokdo. „Udělali jsme si s rodinou výlet do boskovických lázní. Protože nám o jarmarku předem řekli známí, tak jsme se tu stavili a moc nás to baví. Děti se můžou vyřádit, koupili jsme jim i napodobeniny historických zbraní. Na svačinu budeme mít frgále. A manžel si může dát pivo,“ pochvalovala si třiatřicetiletá Pavlína Dostálová.