Cenu nechtěla ani jedna strana zveřejnit. „Jde o obchodní tajemství mezi prodávajícím a kupujícím,“ odůvodnil předseda rybářského spolku v Blansku Martin Sklář.

A právě spolek se bude o rybník o výměře čtyř a půl hektaru od ledna příštího roku starat. „V současné době jsme ve fázi majetkového vyrovnání a zápisu do katastru nemovitostí. Dále bude následovat vyhlášení rybářského revíru, který ponese název Býkovka 1A, povolení výkonu rybářského práva, schválení zarybňovacího plánu a druhová skladba rybí obsádky. To vše bude řídit Moravský rybářský svaz,“ sdělil Sklář.

Manželé Helena a Eduard Kokrdovi z Adamova pečují o turistické značky. Starají se také o směrovníky a mapy.
O značky pečují manželé už téměř 40 let. Rádi navštěvujeme nová místa, říkají

O rybník se nyní stará Pavel Vágner, který jej má v pronájmu už víc než deset let. O koupi neuvažoval. „Chci si sehnat jiný rybník. Klidně i o trochu větší. Zatím jsem ale žádný nenašel,“ svěřil se Vágner.

Na Oborský rybník jezdí spoustu rybářů z blízkého i dalekého okolí. Jedním z nich je i Zdeněk Kufa z Adamova, pro kterého je změna majitele novinkou. „Jsem rád, že zde budeme mít další rybník, který bude spadat pod rybářský svaz. Snad z toho nevzejdou nařízení a zákazy, které by omezovaly rybáře,“ řekl muž.

Ještě než přejde rybník do vlastnictví nového majitele, uskuteční se tam začátkem listopadu výlov. „Bude to v sobotu čtvrtého nebo v neděli pátého listopadu,“ potvrdil Vágner.

Zároveň vyvrátil obavy některých lidí, že rybáři už nádrž nenapustí. „Zavzdušnili jsme vodu čerpadly, takže s přítokem vody nemáme žádný problém,“ dodal Vágner.

Park na základech hotelu Dukla. Ilustrační foto.
Park na místě zbouraného hotelu Dukla otevírá. S ročním zpožděním

Po výlovu bude rybník na zimu vypuštěný. O napuštění se už postará rybářský spolek v Blansku.

STANISLAV ŠINDELKA