Blanenský vánoční strom stojící na náměstí Republiky se poprvé rozsvítí v pátek v pět hodin a pět minut odpoledne. Program však začne už o něco dřív. Od devíti hodin dopoledne zaplní náměstí vánoční trhy. Ve dvě hodiny odpoledne začne kulturní program, jehož součástí budou například soutěže nebo hudební vystoupení. Na trhy a kulturní program se mohou Blanenští těšit i v sobotu, a to od devíti hodin do jedné hodiny odpolední.

Boskovičtí vánoční strom na Masarykově náměstí rozsvítí v neděli v pět hodin odpoledne. „Současně zazní sborový zpěv známé koledy Narodil se Kristus Pán. Letos tak již nebudeme, jako v minulých ročnících, mít pohádkovou postavičku, která nám pomáhala strom rozsvěcovat, ale zařadíme nově společný zpěv. Doufáme, že se zapojí celé náměstí," řekl ředitel Kulturních zařízení města Boskovice Oldřich Kovář.

V Letovicích bude rozsvícení symbolu Vánoc součástí akce Zpívání u vánočního stromu. „Program začne v neděli ve čtyři hodiny odpoledne na Masarykově náměstí. Vystoupí například děti ze Základní umělecké školy Letovice," řekl starosta Letovic Vladimír Stejskal.

V Adamově zahájí program slavnostního rozsvěcení vánočního stromu v pátek o půl páté odpoledne na prostranství u kostela. Součástí akce budou i dva lampionové průvody, které od Základní školy Komenského a z ulice Osvobození vyrazí už o půl hodiny dříve. V programu vystoupí například skupina Gajdoši a na závěr nebude chybět ohňostroj.