1. KONCERT CHRISE KAZARIANA

Kdy? Pátek, od 19.00

Kde? Boskovice, Zámecký skleník

K hlasu světoznámého Kurta Ellinga znalci přirovnávají Chrise Karaziana. Tento americký zpěvák a kytarista, který často vystupuje v jazzových klubech například v Bostonu, přijede v pátek do Boskovic. První boskovický hudební večírek tohoto roku v Zámeckém skleníku začíná v sedm hodin večer.

Podle dramaturga Kulturních zařízení města Boskovice Iva Legnera bude koncert s názvem Chris Kazarian funk & soul project součástí cyklu Jazz&Blues Boskovice. Tento cyklus odstartoval předloni a zajímavé koncerty nabízí jednou měsíčně. „Při nich se Zámecký skleník vždy přemění v jazzový klub. Návštěvníky čeká stolová úprava s obsluhou a pohodová atmosféra," popsal Legner.

Vystoupením amerického umělce však páteční večer neskončí. Od půl desáté bude následovat párty s blanenskou skupinou Bob Mouser Orchestra. Ta hraje například předělávky známých skladeb černé muziky, ale posluchači se mohou těšit třeba také na funkové klasiky od romské kapely Devla Drom, vlastní písně kapely či její verze některých skladeb od Led Zeppelin, Jimiho Hendrixe nebo Beatles. S kapelou vystoupí dva speciální hosté – klávesista Zbyněk Petržela a Rudolf Daniel, který zahraje na konga.

2. SPOLKOVÝ PLES

Kdy? Sobota, 20.00

Kde? Křtiny, zámek

Bohatá tombola, občerstvení, taneční vystoupení, cimbálka. Křtinští zvou na tradiční Spolkový ples. Ten pořádají již posedmé a koná se tuto sobotu na zámku ve Křtinách. Ples začíná v osm hodin večer. V doprovodném programu vystoupí taneční skupiny Saltarin a žáci ze Základní umělecké školy Adamov. K tanci a poslechu bude hrát Taneční skupina Karla Pešla a Cimbálová muzika Jana Opletala. Zámecká restaurace láká na bohaté menu. Otevřená bude už od půl sedmé večer.

3. RUSALKA V KINĚ

Kdy? Neděle, 17.00

Kde? Boskovice, kino Panorama

Milovníci opery si přijdou na své v neděli v Boskovicích. V tamním kině totiž uvedou záznam z Metropolitní opery v New Yorku, a to světoznámou Rusalku Antonína Dvořáka. Slavnou árii o měsíčku zazpívá představitelka hlavní role Renée Fleming. Roli Prince ztvární tenorista Piotr Beczala a Dolora Zajick Ježibabu. Záznam opery je z roku 2014 a je opatřenými českými i anglickými titulky.

4. VE ŠKOLE JE BOMBA!

Kdy? Neděle, 17.00

Kde? Jedovnice, kinosál

Divadelní soubor Vlastimil Jedovnice uvedl koncem loňského roku premiéru svého nejnovějšího autorského díla s názvem Ve škole je bomba! Kdo ji nestihl, může zavítat na některou z repríz této komedie, která se odehrává ve školním prostředí. Nejbližší se uskuteční v neděli v pět hodin odpoledne v jedovnickém kinosále. Další reprízy budou následovat prvního a patnáctého února.

5. POHÁDKA PRO DĚTI

Kdy? Neděle, 15.00

Kde? Boskovice, Zámecký skleník

Pohádka s názvem Když jde kůzle otevřít potěší v neděli odpoledne rodiny s dětmi v Zámeckém skleníku v Boskovicích. Představení na motivy známé pohádky napsali Jan Vodňanská a Petr Polák. Maminka koza varuje kůzlátka před zlým vlkem, který je chce sežrat, a nařizuje jim, aby v její nepřítomnosti nikomu neotvírala. Vlkovi, který vymýšlí všechny možné finty, se přes veškerou snahu nepodaří kůzlátka přechytračit. Organizátoři slibují, že se pobaví i dospělí.

LEONA PAROULKOVÁ

ZPRAVODAJOVÉ ROVNOSTI