Děti ze Slavkova u Brna čeká v místním domě dětí a mládeže týden plný her, soutěží i jiné zábavy. Školáky je možné přihlásit na celý týden nebo jen na den. V ceně jsou i obědy v místní škole. „Máme ještě volná místa. Vzhledem k termínu letošních prázdnin se trochu obáváme, jestli rodiče přihlásí dost dětí. Hodně jich pojede na hory,“ řekla ředitelka Jana Bangová.

Logistické centrum. Ilustrační foto
Logistické centrum? Aut u nás přibude, bojí se Holubičtí

Vyškovské děti můžou jarní prázdniny prožít v sedle. Místní středisko volného času Maják připravilo příměstský tábor ve stáji Boškůvky. „Kromě péče o koně nebo třeba vyvážení hnoje si děti zahrají na rytíře, indiány a kovboje. Letos je pro ně připravená i novinka, cirkus. Místa jsou ještě volná,“ uvedla ředitelka Majáku Ludmila Nováková. V pondělí si v Majáku malé cukrářky můžou vyzkoušet pečení drobných zákusků při akci Kdo nepeče s námi, peče proti nám.

Jarní prázdniny ∙ Školáci na Blanensku a Vyškovsku mají letos jarní prázdniny jako první v republice, od 5. do 11. února.
∙ Protože volno navazuje na pololetní prázdniny, které jsou 2. února, užijí si školáci celkem deset dní volna.
∙ Pro děti jsou nachystané příměstské tábory i jednodenní akce. Například pečení cukroví nebo výšlapy do přírody.


Všechny příšery světa potkají v prázdninovém týdnu děti v boskovickém středisku volného času. „Volná místa ještě máme. Příměstský tábor s názvem Hotel Transylvánie bude plný her a soutěží v duchu oblíbeného animovaného filmu,“ přiblížil program Kamil Ošlejšek. „Kdo se nezúčastní tábora, může přijít v pátek devátého února na velký dětský karneval,“ doplnila kolegu Blanka Dokoupilová.
Pro zvětšení klikněteZdroj: Deník/Markéta Evjáková
Školáci z Letovic si užijí zimní radovánky. Týden na horách pro ně připravila místní organizace Letokruh. „Akce je už od podzimu naplněná. Máme v pořadí i spoustu náhradníků,“ sdělila ředitelka Ivona Kubíková. Pro děti o jarních prázdninách chystá Letokruh i výlet vlakem do Brna do Jump parku a planetária.

V Blansku se dětem o zábavu postarají nejen v domě dětí a mládeže Oblázek, ale i v městské knihovně. Kromě úterý si tam školáci zahrají třeba deskové hry. „Loni přišla spousta zájemců. Letos máme nakoupené nové hry. Pohrají si předškoláci, školáci i dospělí. Kromě her návštěvníkům představíme Albi tužku,“ upozornila Petra Kocourková.

V blanenském Oblázku bude logopedický příměstský tábor. „Chystáme i výšlapy, trasy ještě dolaďujeme. Snažíme se vyjít vstříc rodičům a dětem zajistit zábavu o každých prázdninách,“ řekl za Oblázek Ota Kostka.

Nemocnice v Boskovicích.
Skupina Agel má zájem o boskovickou nemocnici