Projekt obnovy povrchů cest v obci mělo současné vedení Sudic ve svém volebním programu. „Co jsme našim voličům slíbili, to také dodržíme. Na některých místech to byla skutečně katastrofa," připomněla sudická starostka Olga Dočkalová.

Dvě lokality byly podle ní nejhorší. „Lidé, kteří bydlí poblíž ulice Za Zrcadlem, čekali na opravu silnice minimálně třicet let. Dočkali se v roce 2012. V podobně špatném stavu bylo i okolí budovy bývalého obecního úřadu. Tam snad asfalt cesty nepokrýval nikdy. Změnili jsme to loni," uvedla Dočkalová.

V tomto případě renovovali také chodníky. „Na návsi po stranách chodníky nejsou a neplánujeme je ani do budoucna. Pro obyvatele to žádnou komplikací není, jsou zvyklí na prověřené trasy," je si jistá starostka Sudic.

Rekonstrukcí návsi by měly opravy cest skončit. „Jsme rádi, že se nám celou věc podaří dotáhnout do konce ještě v tomto volebním období. Konkrétně na návsi sloužil asfalt svému účelu skoro sedmdesát let. A bylo to na něm vidět," podotkla Dočkalová.

Za závěrečnou část projektu zaplatí Sudičtí asi jeden a půl milionu korun. „Momentálně se chystáme na výběrové řízení a co nejdříve po zimě bychom chtěli, aby pracovníci vybrané firmy začali s opravou. Tak, aby nejpozději v létě bylo hotovo. S uzávěrkou nepočítáme. Postačí informativní tabule," dodala sudická starostka.