Od nového terminálu si pracovníci městské společnosti Služby Blansko, která koupaliště provozuje, slibují rychlejší odbavení návštěvníků koupaliště. Při epidemii koronaviru je také platba kartou stále více upřednostňována. „Za mě je to plus. Kartou se už standardně dá platit skoro všude. Používám ji častěji než hotovost. Je to pro mě rychlejší a pohodlnější,“ řekl Deníku Jan Kořalka z Adamova, který se do blanenského akvaparku s rodinou v příštích dnech chystá.

Až skončí letní sezona, bude terminál fungovat v nedalekých lázních. Podle šéfa Služeb Blansko Zdeňka Grünwalda se jedná o pilotní projekt. „Pokud se terminál osvědčí a návštěvníci budou bezhotovostní platby využívat, koupili bychom další,“ informoval Grünwald.

Filmaři natáčeli v pondělí dopoledne fyzicky náročnou scénu dramatu Lidi krve u Sloupsko-šošůvské jeskyně. Na snímku vpředu herec Jakub Gottvald, za ním Jiří Černý a Miloslav König.
Herce Mejzlíka líčili dvě hodiny. V Moravském krasu filmaři natáčeli Lidi krve

V areálu koupaliště už funguje také nová webkamera, s kvalitnějším rozlišením a širším záběrem. O jeho obsazenosti mají lidé přehled na stránkách městské společnosti. „O pohled do akvaparku je docela velký zájem. V létě je na záznam z webkamery až několik set přístupů denně,“ doplnil Grünwald.

Dělníci nedávno v akvaparku vyměnili také jeden ze čtyři pískových filtrů na čištění vody v bazénu. Nové zařízení přišlo na více než čtyři sta tisíc korun bez daně.