Podle vedoucího bučovických sportovních zařízení Jaroslava Hrabovského nebude sloužit jen veřejnosti, ale také základním školám, které bazén využívají při výuce. A také matkám nebo otcům s batolaty. „Máme tady kurzy pro rodiče s dětmi staršími dvanácti měsíců. Vířivku chceme pořídit také z toho důvodu, že je možné nastavit v ní teplejší vodu, než je v bazénu," uvedl Hrabovský. V současné době město zjišťuje technické parametry záměru.

Novinku letos chystají i ve Vyškově. V plánu je pořízení úpravny vody. Ta je ve Vyškově příliš tvrdá a v bazénu zanáší sprchy, na což si návštěvníci stěžují. „Chceme ji pořídit do léta," sdělil ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík.

Investice do techonologie se nevyhnou ani bazénům na Blanensku. V Boskovicích půjde o opravu vzduchotechniky. „Část se opraví a část bude nová. Vyjde to asi na dvě stě až tři sta tisíc korun. S firmou se domluvíme buď na léto, nebo v době podzimní odstávky," nastínil vedoucí provozu městských lázní v Boskovicích Bohumil Feruga.

Blanenští pak letos chtějí upravit zázemí šaten a dovybavit je skříňkami. Jedná se o částky v řádech desítek tisíc. „Město jsme požádali také o dotaci na vysavač nečistot ze dna bazénu. Ten má stát zhruba dvě stě tisíc korun. Připravujeme i projekt na rekonstrukci toalet a sprch," informoval šéf městské společnosti Služby Blansko Jiří Charvát.

Návštěvníci úpravy oceňují, nicméně třeba v blanenském bazénu by uvítali atrakce, které tam na rozdíl od Boskovic chybí. „Je to škoda. Lidé by tam jinak určitě chodili víc. Takto se v něm jen plave. Přestavba bazénu by ale stála podle mě desítky milionů," řekl bývalý závodní triatlonista Jan Křenek z Bořitova.