Soutěž každoročně vypisuje internetový portál seznam.cz. „Je určená pro žáky druhého stupně základní školy a pro odpovídající ročníky víceletých gymnázií. Z naší školy se tak letos zúčastnily všechny třídy druhého stupně," řekl ředitel sloupské základní školy Pavel Dočekal s tím, že škola ve Sloupu se soutěže účastní pravidelně už čtyři nebo pět let.

Letos však sloupská škola v soutěži vskutku zazářila. „Devátá B vyhrála první místo a šestá A obsadila druhé místo," řekl Dočekal. Ani další třídy sloupské školy však nedopadly špatně. Obsadily dále například čtvrté, deváté, desáté a dvanácté místo.

Soutěž má podle Dočekala naučit zábavnou formou žáky pracovat s internetem. „Otázky jsou z nejrůznějších oborů a je v nich také plno chytáků. Letos poprvé také musely děti plnit i matematické úkoly v podobě hry s názvem Abaku," vysvětlil Dočekal.

Soutěž je rozdělená na čtyři soutěžní kola a trvá sedm týdnů. „Vše se odehrává po internetu," řekl ředitel.

Podle učitele Michala Hejče, který měl soutěž na starosti, žáci nijak speciálně netrénovali. „Dnešní děti už umí s internetem pracovat velmi dobře. Konkurence byla ale veliká. Účastnilo se více než šestnáct set týmů z celé republiky," řekl Hejč.

Ceny vítězům přijedou organizátoři slavnostně předat zítra. „Dostaneme vybavení počítačové učebny, které se skládá z pětadvaceti tabletů v hodnotě asi dvě stě osmdesát tisíc korun. Dále děti vyhrály i zážitkové zájezdy, exkurzi do sídla společnosti Seznam a také spoustu věcných cen," vyjmenoval ředitel školy Dočekal.