Bouzov postavil z betonových bloků. „To bylo pracnější a časově náročnější. V případě druhé stavby jsem na panely použil tvrzený polystyrén. I tak práce zabrala asi devět set hodin,“ upřesňuje muž.

Zmenšené historické stavby z ulice nelze přehlédnout. „Často se tady zastavují turisté, kteří míří do Vranova a fotí si to,“ usmívá se Buřt.

Představitel Napoleona Bonaparte.
Havel na Hrad, Jakeše do koše. Lidé si připomenou sametovou revoluci i Napoleona

Kopie Pernštejna je zcela věrná předloze. „Sedí i počet oken. Vnuci mi pomohli zjistit veškeré údaje z internetu. Tam dnes najdete všechno,“ pochvaluje si muž.

Pernštejn před jeho domem měří dva a půl metru na délku. Šířka činí téměř jeden a půl metru. „Použil jsem osm tabulí tvrzeného polystyrénu, pět pytlů mrazuvzdorného lepidla, několik kýblů posypového kamení, vápno a dva balíky kanadské šindele,“ vypočítává vitální důchodce.

Hrady stavěl v zimě. „Tehdy mám dlouhou chvíli. Nedá se toho moc dělat na domě, tak se věnuji své zálibě. Je to vášeň,“ dodává Buřt.

Vandal posprejoval v Rájci-Jestřebí odstavený vlak. Škoda jde do desítek tisíc.
Vandal posprejoval odstavený Regiopanter. Nejčastěji řádí přes noc a v Brně

Na svém pozemku další přírůstky neplánuje. Nadcházející zimu se bude věnovat stavbě zmenšeného Karlštejna pro souseda z vesnice. „Na naši zahrádku už by se další hrad nevešel. S manželkou však svědomitě objíždíme české hrady a zámky. To nás baví,“ shrnuje závěrem.