Taroková Grand Prix Povodí Křetínky a Svitavy – Memoriál Františka Škaroupky má čtyři turnaje. V Rudce, ve Velkých Opatovicích, v Letovicích a finále v Blansku. „Do celkového pořadí se počítají nejlepší tři výsledky hráčů na těchto turnajích," upřesnil Škaroupka s tím, že blanenský turnaj se letos konal už počtrnácté.

Za jedním ze stolů hrála v sobotu v Blansku také Libuše Stuchlíková z Brna. „Do Blanska jezdím už dlouhá léta. Je tady perfektní atmosféra a výborné ceny. Taroky mě baví. V Kohoutovicích hrajeme s přáteli každé pondělí. Při tarokách musí člověk hodně přemýšlet. Na náhodu se hrát rozhodně nedá," uvedla žena.

Právě Libuše Stuchlíková blanenský turnaj mezi ženami nakonec ovládla. V mužské konkurenci skončila na pětadvacátém místě. O pohár starosty města Blansko vyhrál Ivan Velc z Litomyšle před Aloisem Švédou z Velkých Opatovic.

Vítězem celé Grand Prix se stal Jiří Doležal z Jevíčka. Druhý skončil Miroslav Červený z Litavy a třetí Josef Formánek z Habrůvky. Na celkové sedmatřicáté pozici se umístila nejlepší z žen Jana Rathuská z Brna.