Boskovická nemocnice má od pondělí nového náměstka pro ekonomiku a správu. Stal se jím lékař a bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek. Ten novou nabídku přijal s tím, že bude v nemocnici působit jako krizový manažer. Dosavadní náměstkyně Jolana Vinická bude dál pracovat v nemocnici v oddělení zdravotních pojišťoven.

O personální změně na pozici ekonomického náměstka rozhodl jednatel nemocnice Dan Navrátil. „Paní náměstkyni Vinickou jsem z její funkce odvolal proto, že potřebuji posílit oddělení zdravotních pojišťoven, kde bude mít na starosti veškeré statistiky, které se týkají ekonomiky a zdravotnictví," vysvětlil odvolání ekonomické náměstkyně jednatel nemocnice.

Odvolání Jolanu Vinickou nepřekvapilo. „Po nástupu nového jednatele do nemocnice se dalo očekávat, že nějaké personální změny nastanou. Já jsem ale ráda, že mohu v nemocnici pracovat i nadále," řekla Vinická.

Pozici ekonomického náměstka Navrátil nabídl Tomáši Julínkovi, lékaři, bývalému senátorovi a ministru zdravotnictví ve vládě Mirka Topolánka. „Panu Julínkovi jsem tuto pozici nabídl na základě jeho kvalifikace. Ačkoliv nemocnice není v nějaké vážné krizi, tak jako ostatní nemocnice v republice se s problémy potýká. Pro takovou situaci je pan Julínek člověkem na svém místě, který má spoustu zkušeností, kontaktů i potřebných znalostí," uvedl jednatel nemocnice s tím, že personální změna je platná od pondělí.

Vedení nemocnice totiž předpokládá, že na konci tohoto roku bude nemocnice asi dvacet milionů korun v minusu.

Tomáš Julínek nabídku jednatele boskovické nemocnice přijal. „Jednak nyní mé další aktivity umožňují tento post přijmout a jednak bydlím nedaleko takže mi záleží na osudu boskovické nemocnice. Post krizového manažera jsem tedy přijal, abych pomohl zabránit tomu, aby nemocnice upadla do nějaké vážnější krize," řekl Julínek.

Ten se v poslední době věnoval vypracovávání odborných expertíz. „Mimo jiné i pro ministerstvo zdravotnictví," uvedl Julínek.

Nyní ho čeká podrobné seznámení se všemi materiály souvisejícími s ekonomikou nemocnice. „Musím pak zvážit které procesy půjdou lépe nastavit, budu se snažit zavést i opatření, která by zabránila dalšímu finančnímu propadu, což je například příprava rozpočtu na příští rok," vyjmenoval Julínek.

Rozhodnutí o jmenování Tomáše Julínka do funkce ekonomického náměstka respektuje i starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek. „Jednatel nemocnice nemá žádnou povinnost s vedením města své kroky konzultovat. Tuto skutečnost mi oznámil, je to plně v jeho kompetenci a já jsem to vzal na vědomí," řekl.

Změna ekonomického náměstka je druhou velkou personální změnou v boskovické nemocnici v uplynulých měsících. V dubnu na pozici jednatele nemocnice totiž rezignoval Rostislav Verner. Do této funkce následně valná hromada nemocnice jmenovala současného jednatele Dana Navrátila.