„Ukončení nájmu první společnosti schválili radní. Od prvního března bude v těchto prostorách už fungovat prodejna řetězce Hruška,“ informoval mluvčí boskovické radnice Jaroslav Parma.

Od 7. ledna bude zavřený také boskovický supermarket Lidl v ulici Otakara Kubína. „Vážení zákazníci, tato prodejna bude v době od 7. ledna z technických důvodů uzavřena. Nejbližší prodejna Blansko 18 km, Kuřim 31 km, Svitavy 31 km. Budeme se na vás těšit opět 4. března,“ stojí na ceduli před vchodem.

Pokud kůl zasahuje do koruny, je nutné jeho část odříznout.
Do krasu vrací ovocné stromy. Chtějí obnovit i lipovou alej šlechtice Salma

Podle Parmy se mají dělníci pustit do přestavby prodejny. Stavebním pracím má na čas ustoupit i sběrné místo na tříděný odpad, které se nachází na parkovišti vedle supermaketu. „Kontejnery na tříděný odpad budou přístupné opět až začátkem března,“ doplnil mluvčí.

Mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler Deníku Rovnost potvrdil, že boskovickou prodejnu čekají v následujících dvou měsících stavební úpravy. Zákazníci se mohou těšit na komfortnější nakupování a vylepšený interiér včetně nových pokladen. „Prodejna bude také nově vybavena příjemným a zároveň úsporným LED osvětlením. Rekonstrukcí projde i venkovní parkoviště. V neposlední řadě se proměna dotkne také exteriéru prodejny, kdy samotná fasáda prodejny získá novou malbu,“ informoval Myler.