Do vystoupení harmonikářů sem tam trochu mžilo. To však přihlížející nezastrašilo, někteří z nich dokonce vytáhli i deštníky, jen aby nemuseli předčasně odejít. A muzikanti si zamračené počasí pochvalovali. „Zatím každý rok jsme měli velké parno a při hraní to pro mnohé nebylo moc příjemné. Dnes je tak akorát. Jen možná začne pršet, právě nejisté počasí asi spoustu lidí, hlavně těch přespolních, od návštěvy odradilo," pomyslel si pořadatel Emil Škrobánek. Rozhodně si však nestěžoval, do farního dvora podle něj i tak přišlo nejméně čtyři sta lidí.

Mezi sedmnáctkou harmonikářů, převážně starších mužů, byla jediná žena. A největší potlesk patřil patnáctiletému Marku Širůčkovi z Lysic, který na akordeon zkrátka zaválel. Jeho vystoupení mělo takový úspěch, že musel přidávat a k jeho zpěvu se sborově přidali snad všichni přítomní.

I když dvorem zněly vesměs lidové písně, třeba Vladimír Žítka na více než devadesát let starou harmoniku zahrál i skladbu od rockové skupiny Argema. „Jako kluk jsem chodíval k mlynáři, jemuž harmonika patřila. Moc se mi líbila. Koupil jsem ji ale až o mnoho let později od jeho syna, který potřeboval peníze. Za dva tisíce," popsal Žítka.