Do nového projektu se zatím zapojili zástupci Boskovic, Letovic, Kunštátu a Velkých Opatovic. „Jsme na úplném začátku. Na jednání jsme řešili, co by bylo možné udělat pro rozvoj turistiky v regionu. Shodli jsme se na tom, že různých cyklotras je tu poměrně hodně. Chtěli bychom ale jednotlivé lokality propojit a nabídnout cyklistům a turistům jejich aktualizovanou mapu," vysvětlila místostarostka Boskovic Jaromíra Vítková.

Informace o možnostech cykloturistiky na Boskovicku se zájemci dočtou například na internetu. „Plánujeme je nechat vytisknout do papírové podoby. Byly by tak turistům k dispozici například i v infocentrech jednotlivých měst a obcí," přiblížila boskovická místostarostka.

Turisté by si tak mohli pohodlně vybrat z množství zajímavých okruhů. „V materiálu by bylo popsáno, například jakou trasou se cyklisté dostanou z Boskovic třeba do Vísek, odtud do Letovic, Rudky a Kunštátu a jak dále pokračovat zpět do Boskovic. Nechyběl by popis zajímavostí v každé obci a informace o délce a obtížnosti trasy. Lidé by se snadno dozvěděli, jestli je vhodná pro rodiny s dětmi, nebo spíš pro zdatnější cyklisty," uvedla příklad Vítková.

Tím však plány na rozšíření možností pro cyklisty nekončí. „Naší další snahou je propojení města Brna cyklotrasami s Pardubickým krajem. Plánovaná trasa číslo 24 by vedla kolem řeky Svitavy a jmenovala by se Svitavská. Využívat by ji mohli jak cykloturisté, tak i lidé, kteří dojíždí na kole do práce," přiblížila Vítková.

Oba projekty jsou podle ní teprve na začátku. „Musí je nejprve projednat rady obcí," doplnila Vítková.