Blanenští už před časem opravili část lázní. Posuvné dno a v bazénu udělali také novou vzduchotechniku. „To byly investice za více jak šest milionů. Zbýval můstek, který byl mimo provoz několik let z důvodu bezpečnosti," dodal Crha.

Podle Radka Snopka, jednatele Služeb Blansko, které mají správu bazénu na starosti, však Blanenští s dalšími opravami lázní letos počítat nemůžou. „Jsme rádi, že se v rozpočtu města našlo alespoň těch tři sta tisíc na opravu můstku. Další opravy jsou v nedohlednu. Nejsou na ně peníze," řekl s tím, že v budoucnu bude potřeba zrekonstruovat letité posuvné dno bazénu.

To je sice od loňského léta opravené, ale jak dlouho vydrží, si nikdo netroufá odhadovat. Zařízení, které umožňuje v jedné části měnit hloubku vody od několika desítek centimetrů až téměř po dva metry, totiž funguje v blanenském bazénu už od sedmdesátých let. V té době bylo posuvné dno v krytém bazénu v celé republice technickou novinkou. „Zrekonstruovat posuvné dno znamená udělat nový nerezový rošt a posuvné zařízení. To je investice v řádech milionů, na kterou město v současnosti nemá," dodal Snopek. Loňská oprava posuvného dna stála dvě stě tisíc korun.