Most je podle ní již dlouho ve velmi špatném technickém stavu a časem by jej auta mohla natolik poškodit, že by jej bylo nutné zbourat. „Proto obnovíme izolace, opravíme betonové části a uděláme novou vozovku," přiblížila Zouharová. Po dobu opravy budou dopravu řídit semafory. Most bude průjezdný v jednom jízdním pruhu. „Stavební firma měla původně na rekonstrukci čas do dvacátého září, ale nakonec jsme se domluvili, že vše stihne o měsíc dříve. Takže most bude opravený ve druhé polovině srpna," přislíbila Zouharová.

Letos má vypuknout také kompletní rekonstrukce samotné ulice Česká. Silničáři ale zatím netuší, kdy to bude. Ačkoliv již vybrali firmu, která opravu provede. „Jedna společnost, která výběrové řízení nevyhrála, se totiž odvolala. Doufáme, že se vše brzy vyřeší, aby mohla oprava začít co nejdříve. Čekáme na ni už léta, po silnici se už pomalu nedá jezdit," vysvětlil starosta Letovic Vladimír Stejskal.

Při stavebních pracích bude ulice úplně zavřená pro veškerou dopravu. „Objízdná trasa pro osobní auta a autobusy povede přes Meziříčko a Lazinov. Nákladní auta budou muset jet přes Rudku, Sulíkov a Křetín. Z opačné strany od Březové nad Svitavou směrem na Bělou," přiblížil místostarosta Letovic Jiří Palbuchta. Rekonstrukce České je součástí oprav, při kterých prokoukne průtah Křetínem, silnice mezi Křetínem a Prostředním Poříčím a průtah Prostředním Poříčím. Vše přijde na pětadevadesát milionů korun.