„K přesunu zastávek dojde k prvnímu prosinci. Autobusy budou nově jezdit z parkoviště v ulici Svitavská. Druhé stanoviště bude poblíž cyklostezky na nábřeží řeky Svitavy,“ řekl za dopravní společnost náměstek pro osobní dopravu Richard Maňoušek.

Vizualizace nového autobusového nádraží v Blansku. Dělníci ho mají začít stavět v říjnu.
Zchátralé autobusové nádraží zmodernizují za 50 milionů. Zastávky se přesunou

Na parkovišti v ulici Svitavská budou stavět čtyři linky. Blansko-Kuřim, Blansko-Benešov, Boskovice-Blansko a linka Lomnice-Blansko. Od cyklostezky pak další čtyři spoje na trase Blansko-Bousín, Blansko-Studnice, Blansko-Vyškov a Blansko-Olomučany.

V těchto dnech dělají dělníci v prostoru nádraží zkušební vrty a začínají s demolicí provozní budovy. Tu mají zvládnout do konce listopadu. „Při demolici budovy se zruší elektrická přípojka a autobusové nádraží bude po krátkou dobu osvětleno pouze městským pouličním osvětlením. Upozorňujeme cestující na zvýšenou opatrnost při pohybu u odjezdových stanovišť,“ dodal Maňoušek. Dodal, že o všech změnách budou cestující včas informování přímo v prostoru nádraží i v samotných autobusech od řidičů.

Vandal posprejoval v Rájci-Jestřebí odstavený vlak. Škoda jde do desítek tisíc.
Vandal posprejoval odstavený Regiopanter. Nejčastěji řádí přes noc a v Brně

Úpravy autobusového nádraží uvítal například Josef Plch z Blanska. „Nádraží už si opravu zasloužilo. Je to brána do Moravského krasu a podle toho by také měla vypadat,“ řekl muž.