Podle starosty Lysic Pavla Dvořáčka jsou filtry, armatury a další technologické zařízení na hranici životnosti. „Armatury už netěsní, před sezonou se vše musí složitě dávat do pořádku. Výměna je nutná," vysvětlil.

Součástí prací bude i napojení nového vrtu, protože dosud k napouštění bazénu sloužila jen voda z potoka. „Vrt posílí přítok vody do bazénu, takže ani v suchých letech už by neměly být problémy. Výměna vody nebude tolik závislá na potoce, kde je v parném létě slabý průtok," doplnil Dvořáček.

Letošní etapa úprav technologického zázemí koupaliště bude stát asi 1,8 milionu korun. „Pokud nám zbydou peníze, uvažujeme letos ještě o osazení nějaké skluzavky k bazénu," řekl dále starosta.

Před sezonou také natřou bazénovou vanu. V dalších letech Lysičtí chtějí ještě postavit novou akumulační nádrž a vyměnit potrubí od přelivových žlábků k bazénu. „Tím bude technologické zázemí koupaliště na desítky let v pořádku," dodal Dvořáček.

Samotný bazén prošel rekonstrukcí před několika lety. Jeho maximální hloubka je nyní 2,60 metru. Díky rozměru 50 krát 20 metrů si tam lidé mohou i pohodlně zaplavat. U toho mají výhled na zámek.