Každodenní bouchání míčů do branek, košů a plotu tak obyvatele bytů ruší a za úpravu hřiště sepsali petici. Podepsalo se pod ni třiadvacet lidí.

Jednou z obyvatelek bytů, který má balkon a okna přímo nad hřištěm, je i Emilie Kumprichtová. „Problém už se táhne několik let. Hřiště v těch místech bylo vždycky, ale dříve si tam chodily hrát jen malé děti, učily se tam třeba jezdit na kole nebo si kreslily křídou po zemi, takže žádný velký hluk nedělaly. Při opravách sídliště v roce 2010 ale město zrekonstruovalo i toto hřiště pro míčové hry. Nyní tam jsou železné Obyvatele bytových domů v blanenské ulici Jasanová ruší hluk z dětského hřiště.branky a také koše na basketbal. Hřiště je teď ze všech stran oplocené železným plotem. Za hezkého počasí si tam každý den hrají děti fotbal a další míčové hry. Balony tak celé odpoledne až do večera třískají do branek a železného plotu, což vydává velký hluk," popsala obyvatelka domu.

Rány balonů do plotu a branek nepřehluší ani nahlas puštěná televize. „Je to zvuk, na který si nejde zvyknout, když sedíme u televize, pořád čekáme, kdy přijde další rána. Nejhorší to mají obyvatelé bytů, kteří mají okna jen na tu stranu, kde je hřiště. Nemají se před tím hlukem kam schovat. Vím například o paní, která musí ve svém bytě být se sluchátky na uších," řekla Kumprichtová.

Na místo i párkrát vyjížděla městská policie. „Není to časté, ale párkrát jsme tam řešili například to, že na hřišti byli lidé i v době, kdy má být podle provozního řádu zavřené a podobně," vysvětlil velitel blanenských městských strážníků Martin Lepka.

Obyvatelé bytových domů na Jasanové ulici tak v minulosti sepsali petici, ve které žádají úpravu hřiště. „Petici jsme odevzdali na blanenský Obyvatele bytových domů v blanenské ulici Jasanová ruší hluk z dětského hřiště.městský úřad. Situace na hřišti se ale stále nezměnila," upozornila Kumprichtová.

Podle vedoucího odboru investičního a územního rozvoje blanenského městského úřadu Marka Štefana se ale obyvatelé bytových domů změny brzy dočkají. „Petici jsme obdrželi a od zastupitelů města jsme tak dostali povolení uvolnit z rozpočtu peníze na úpravu hřiště," řekl Štefan.

Ta bude spočívat ve výměně plotu. „Kari sítě, které při odrazu míče zvoní, nahradí klasické sítě, které by měly být méně hlučné," vysvětlil Štefan s tím, že výměna by měla být hotová do konce dubna tohoto roku.

Původně však podle něj nebylo hřiště oplocené celé. „V jeho blízkosti je ale pískoviště pro malé děti. Hřiště tak musí být oplocené kvůli tomu, aby děti na pískovišti nezasáhl letící míč," uvedl Štefan.