Letovice mají kronik hned několik. Kromě klasické kroniky města, kam letovický kronikář Jaroslav Hejl zaznamenává významné události slovem, mají své kroniky i některé letovické městské části. Nově Letovičtí povedou záznamy i obrazové. „Fotokronika bude ve velikosti A3 a budeme tam zaznamenávat veškeré události z oblasti politiky, kultury, sportu. Ale i v případě, že například zemře někdo významný, dáme o něm do fotokroniky zmínku. Zaznamenávat budeme ale i významná výročí nebo předávání různých cen," vysvětlil starosta Letovic Vladimír Stejskal.

První fotokronika bude hotová letos na podzim. „Ta bude za rok dva tisíce dvanáct. V září bude k náhledu a někdy v říjnu už by mohla být kompletně hotová," řekl Stejskal.

Podle něj už v minulosti Letovice svou fotokroniku měly. „Potom se tento zvyk ale přerušil a my na něj chceme nyní navázat. Nebudeme ale už dělat fotokroniku stylem vkládání fotografií do knihy. To se v minulosti neosvědčilo, protože fotografie z knih často někdo vytáhl a už je tam nevrátil. Jsou tak nenávratně ztracené. To se týká hlavně fotografií z důležitých historických období, jako je například druhá světová válka. V nové fotokronice tak budou fotografie natištěné přímo na listy knihy," přiblížil letovický starosta s tím, že výběrové řízení na letovického fotokronikáře vyhrál Petr Švancara.