Anketu Osobnost roku 2013 může vyhrát jednotlivec nebo kolektiv, který dosáhl v tomto roce mimořádného úspěchu a přispěl tak k propagaci a prezentaci Letovic. Osobností roku 2013 se ale v Letovicích může stát i ten, jehož činnost má výrazný časový přesah a úzký vztah k městu. Svoje návrhy na výherce ankety mohou podávat všichni obyvatelé Letovic a jejich místních částí.

„Návrhy se mohou vztahovat k osobnostem působícím v oblasti kulturní, školské, sportovní, sociální, zdravotní či životního prostředí," přiblížil starosta Letovic Vladimír Stejskal.

Nominovaná osoba musí být občanem nebo rodákem Letovic nebo být součástí kolektivu, který působí v Letovicích. „Návrh musí obsahovat jeho stručnou charakteristiku a zdůvodnění, proč zrovna on má být osobností roku," uvedl letovický starosta.

Návrhy je možné odevzdat nebo poslat poštou na letovický městský úřad nebo odeslat e-mailem na adresu podatelna@seznam.cz. „Uzávěrka nominací je pětadvacátého února příštího roku. Slavnostní vyhlášení bude součástí Hudebních slavností v květnu příštího roku. Vyhlásíme dvě kategorie ankety, a to Osobnost za celoživotní zásluhy a Osobnost, která v roce 2013 dosáhla mimořádného úspěchu," popsal Stejskal.

Anketa je již tradiční akcí Letovic. „Podle mě si totiž lidé, kteří k něčemu dobrému přispěli, zaslouží být oceněni. Vítěz obdrží plaketu města Osobnost roku. Dvakrát jsme dokonce udělili ocenění lidem, kterým se podařilo někomu zachránit život," doplnil starosta Letovic.