Na rekonstrukci padlo patnáct a půl milionu korun. Dělníci budovu vylepšili za plného provozu. „ V části výpravní budovy udělali nové sociální zázemí pro zaměstnance a nocležny vlakových čet,“ popsala mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Podle ní se nádražní bufet změnil v restauraci, kde uvaří dvě stě jídel denně. Součástí stavby byla i rekonstrukce čističky odpadních vod. „V celé budově jsme také nechali vyměnit okna, dveře i střešní krytinu. Nová je ještě venkovní omítka, budova je nyní dokonce zateplena,“ pokračovala Šubová.

Lépe se budou cítit uvnitř i cestující. Rekonstruována byla totiž čekárna s posuvnými dveřmi, prodejna jízdenek, záchodky pro cestující i pro lidi na vozíčku. „Nechybí ani bezbarierový přístup do čekárny a nový informační systém,“ doplnila mluvčí.

Podle letovického starosty Vladimíra Stejskala míří do města víc a víc turistů. Ti nyní vystoupí z vlaku na důstojně vypadající zastávce. „Budova je kompletně zrekonstruovaná, má také novou žlutou fasádu, je tedy v barvě města Letovice,“ řekl Stejskal. Cestující se mohou těšit na další vylepšení. Letovičtí totiž jednají z Kordisem, který zajišťuje dopravu v Jihomoravském kraji, o úpravě informačních panelů. „Na elektronických panelech si lidé přečtou, kdy jim jede vlak i autobus,“ přiblížil Stejskal.