Starosta města Vladimír Stejskal ujistil, že úředníci běžně pracují a jsou lidem k dispozici na telefonu a e-mailu. „Rozhodli jsme se tak kvůli bezpečnosti. Součástí oprav přízemí a prvního patra budovy je například bourání stropů, nechtěli jsme, aby se tady lidem něco stalo. Prosíme je o pochopení, jinak to nešlo," vysvětlil starosta.

Kvůli pracím najdou návštěvníci stávající odbory jinde, než byli zvyklí. „Například technický a sociální odbor jsou nyní v předobřadní a obřadní místnosti. Na všechny změny upozorňují šipky a plánky ve vestibulu," řekl Stejskal.

Opravy obnáší třeba nové stropy, výměnu oken, elektrických rozvodů, napojení na kanalizaci i rekonstrukci fasády. Vše bude stát asi dvanáct milionů korun. „Po nynějších úpravách bude radnice kompletně opravená a bezbariérová. Slavnostní otevření plánujeme na červen," doplnil starosta.

Na úřad občas něco chodí vyřizovat Ivona Kubíková. „S omezením nemám problém, určitě i tak zvládnu zajistit věci, které potřebuji. Je dobře, že radnice pak bude vypadat lépe," ocenila.