Vodárenská akciová společnost bude v Nádražní ulici opravovat vodovod. „Jedná se o rozsáhlou rekonstrukci vodovodu v délce 713 metrů v části ulice od restaurace Karlov směrem k nádraží. Je to součást oprav části vodovodního přivaděče Vlkov – Letovice. Souběžně opravíme i vodovod pod mostem ve směru na ulici Česká," uvedl ředitel boskovické divize Vodárenské akciové společnosti Petr Fiala.

Přivaděč je v technicky havarijním stavu. Opravy v hodnotě necelých tří milionů korun sníží ztráty vody v letovické vodovodní soustavě a tím náklady na provoz.

Chodník bude zavřený od pondělí v úseku Masarykovo náměstí – odbočka k Letovickým strojírnám. „Obchůzná trasa povede ulicí Českobratrskou a dále ke sportovní hale," uvedl Martin Nárožný z technického odboru letovické radnice.

Lidé si podle něj zajdou asi čtyři sta metrů. Řidičů aut a autobusů integrovaného dopravního systému by se práce na vodovodu výrazněji dotknout neměly. „Auta můžou ulicí jezdit, ale s určitým omezením. Bude snížena rychlost, počítá se, že v některých úsecích budou provoz řídit semafory," sdělil starosta Letovic Vladimír Stejskal.

Práce na opravě vodovodu potrvají do konce dubna. Podle starosty na rekonstrukci naváže město opravou chodníku v Nádražní ulici. „Dáme na něj novou dlažbu a chodník rozšíříme," doplnil starosta.