Za školou dříve hřiště byla, ale už nevyhovovala. „Po dokončení budeme mít jedno velké víceúčelové hřiště s běžeckou dráhou, místem pro skok daleký a vrh koulí. Na místě asfaltového hřiště, které bylo sokolské, nyní bude hřiště na tenis a volejbal, případně nohejbal. Obě hřiště pokryje umělá tráva," přiblížil starosta Křtin František Novotný.

Práce na stavbě nového sportoviště skončí v zimě, ale to neznamená, že do jara bude ležet ladem. V mrazech totiž Křtinští počítají s tím, že z umělého povrchu snadno udělají kluziště. Díky plánovanému umělému osvětlení tam bude možné bruslit i večer. „Věřím, že tato hřiště bude využívat nejen škola, ale že budou vítaným místem pro sportování všech zájemců z městyse, hlavně dětí a mládeže," doplnil starosta.

Například ve škole se už nového sportovního zázemí nemohou dočkat. „Těšíme se, až bude hotové. Určitě jej budeme aktivně využívat v tělesné výchově i pro akce družiny," řekla zástupkyně ředitele Základní školy a Mateřské školy Křtiny Jarmila Ištoková.

Na nové víceúčelové sportoviště se Křtinští dlouho pokoušeli sehnat dotace. Marně. „O dotace jsme Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy žádali čtyřikrát. Ani jednou jsme nebyli úspěšní, tak jsme si vzali úvěr. Výběrem dodavatele se také podařilo snížit původní rozpočet ze 7,3 milionu na 5,4 milionu korun," dodal Novotný.

KATEŘINA ŠTEFKOVÁ