Kraj své rozhodnutí nezměnil. „Ve středu přijel do Senior centra osobně náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Marek Šlapal. A dorazila také odpověď na petici. Kraj náš požadavek zamítl a na svém rozhodnutí trvá," uvedl jeden ze zaměstnanců domova Petr Novotný, který petici také podepsal.

Dodal, že druhou petici sestavili nezávisle na zaměstnancích centra také rodinní příslušníci starých lidí, kteří v domově žijí. „Tam bylo podpisů víc, ale stejně to bylo k ničemu. Domov bude mít nového ředitele. Jsem rozpačitý z toho, jakým způsobem odvolali člověka, který zde za třináct let odvedl tolik práce," řekl Novotný.

Senior centrum provozuje kraj. Náměstek hejtmana Marek Šlapal uvedl, že krajští radní neměli na svém původním rozhodnutí o odvolání ředitelky důvod něco měnit. „Stálo za ním vážné pochybení v řízení Senior centra. Paní Dražilové bylo nabídnuto v domově jiné místo. Nepřijala ho, takže jsme s ní rozvázali pracovní poměr. Nyní budeme vybírat nového ředitele asi z osmi uchazečů, kteří se přihlásili do výběrového řízení. Komise zasedne příští čtvrtek. Nový ředitel by měl nastoupit prvního listopadu," upřesnil krajský radní. Senior centrum nyní dočasně vede vedoucí ekonomického úseku Eva Wágnerová.

Podle zjištění Blanenského deníku Rovnost dostala Lenka Dražilová po svém odvolání nabídku v domově pracovat jako sociální pracovnice. „Do funkce ředitelky jsem byla zvolena zástupci kraje. Odvolat mě mohli i bez udání důvodu. Možná by to bylo pro mě stravitelnější než ten, který uvedli. Odmítám, že jsem překročila a porušila své pravomoci. Důvod, proč mě odvolat, se podle mě vymýšlel půl roku. Vidím to jasně jako politické rozhodnutí," tvrdí Dražilová, která je blanenskou zastupitelkou za ANO a dříve byla v ODS. Na kraj poslala před časem otevřený dopis. „Neměla jsem šanci se k odvolání nějak vyjádřit. Bylo to bleskové. Lidsky se mě to dotklo. Za třináct let jsme toho pro Senior centrum udělala dost a nikdo mi ani nepoděkoval," poznamenala.

Náměstek Šlapal Blanenskému deníku Rovnost před časem řekl, že Dražilovou všech jedenáct členů rady jednohlasně odvolalo proto, že přijetí sponzorského daru, auta, nenahlásila. „Zjistili jsme, že auto využívala pro svou vlastní potřebu zhruba půl roku. Je to závažné a neospravedlnitelné pochybení. Přišli jsme na to na základě stížností od několika zaměstnanců Senior centra. Kdyby nás na to neupozornili, odhalili bychom to až na konci tohoto roku při kontrole účetnictví," popsal Šlapal.

Podle Dražilové však krajští radní o nákupu auta věděli. Uvědomuje si, že udělala chybu. „Měla jsem písemnou formou dar nahlásit. Předpis kraje ukládá ředitelům povinnost oznámit získání financí nad dvacet tisíc korun. Auto ale bylo oficiálně pořízeno do majetku kraje," uvedla Dražilová.