S větším komfortem mohou v létě počítat návštěvníci letovického koupaliště, kde postaví nové sprchy v šatnách a opraví rozbitý chodník kolem bazénu. „Na koupališti jsme měli jen venkovní sprchy u vstupu do bazénu. Teď v šatnách postavíme zděné uzavřené sprchy. Dvě dámské a dvě pánské. Návštěvníci koupaliště je ocení při odchodu z plovárny, kdy se převlékají z plavek do běžného oblečení," uvedl letovický starosta Vladimír Stejskal.

Ten dodal, že dělníci opraví také chodník kolem bazénu, který je na několika místech propadlý. „Nový povrch uděláme ze zámkové dlažby. Kolik chodník a sprchy budou stát, nevíme. Výběrové řízení ještě není hotové. Každopádně vše se musí stihnout postavit a opravit do třináctého června, kdy koupaliště otevíráme," dodal Stejskal s tím, že vstupné zůstane stejné.

V blanenském akvaparku počítají se zahájením sezony na přelomu května a června. Těsně před otevřením areálu pracovníci Služeb Blansko bazén vypustí, vyčistí a znova napustí. „Žádné zásadní opravy jsme dělat nemuseli. Všechno funguje. Teď upravujeme trávníky a zeleň v areálu akvaparku. Otevírat chceme na přelomu května a června. Bude samozřejmě záležet na počasí. Vstupné zůstává stejné jako loni," řekl Radek Snopek, ředitel Služeb Blansko, které bazén provozují.

O prázdninách bude v Blansku otevřený pro návštěvníky akvaparku i krytý bazén. A také půjčovna knih a časopisů v režii Městské knihovny Blansko. „Půjčovna bude u bazénu otevřená pátky, soboty a neděle od deseti dopoledne do šesti hodin večer. Když bude pěkně, tak i v týdnu. Čtenářům nabídneme oddechovou literaturu, časopisy a noviny. Za půjčení jedné knížky nebo časopisu zaplatí zájemci vratnou zálohu třicet korun," upřesnil ředitel blanenské knihovny Pavel Přikryl.

Boskovičtí loni zaplatili za další opravu před několika lety rekonstruovaného bazénu v areálu Červená zahrada dva miliony korun. Z bazénu totiž unikala voda. „Žádné další nákladné investice nebo opravy nebyly od té doby třeba. Děláme běžnou údržbu. Otevřít bychom chtěli v polovině června. Stejně jako loni počítáme v sezoně s turnajem v plážovém volejbale a sportovním sedmibojem," řekl za provozovatele akvaparku šéf společnosti Služby Boskovice Milan Strya.

V případě špatného počasí budou v létě otevřené nedaleké kryté lázně. „Už to tak funguje třetím rokem a osvědčilo se nám to. Když si lidé vezmou v létě plavky, tak se v Boskovicích určitě vykoupou. Buď bude otevřený akvapark, nebo kryté lázně," dodal Milan Strya.

Vstupné do Červenky zůstává stejné jako loni. Největší novinkou před novou sezonou tak podle Stryi bude změna firmy, která v akvaparku zajišťuje občerstvení. „Kromě hlavní budovy budeme čepovat pivo a limonádu ještě na dalším místě v areálu koupaliště. Tam bude také další stánek s langoši, kukuřicí, palačinkami a ledovou tříští," řekl k novinkám v občerstvení jednatel vyškovské společnosti Eden JG Jan Gulák. Poznamenal, že občerstvení chtějí rozšířit také v blanenském akvaparku, kde je nabízejí již dva roky.

Na letní koupání v Blansku a Boskovicích se už těší například Rostislav Šebela z Blanska. „S rodinou jsme se chodili koupat do akvaparků v Blansku, v Boskovicích nebo v Kuřimi. Stejně jako na blanenskou přehradu. V akvaparku je to sice dražší, ale dcera se tam vždycky vyřádila na atrakcích a to k létu přece patří. Letos určitě vyrazíme na koupaliště znovu," řekl Šebela.