„Upravenou část budou využívat nejmenší děti, předškoláci, kteří navštěvují dětskou skupinu. Bude to rozšíření stávajících prostor," přiblížila ředitelka Základní a mateřské školy Kotvrdovice Jaroslava Hybášková.

Nové prostory vzniknou místo školního bytu. „Byt se totiž nevyužívá, takže ho přestavíme tak, aby sloužil pro potřeby školství," řekl starosta Kotvrdovic Alois Kunc.

Projekt na přestavbu bytu je už hotový. „Nyní máme vyhlášené výběrové řízení na zhotovitele stavby, takže čekáme na nejlepší nabídky. Se samotnými stavebními pracemi chceme začít co nejdříve, aby byly hotové nejpozději do patnáctého srpna," uvedl Kunc s tím, že od příštího školního roku už budou děti nové prostory moci využívat.

Stavební úpravy bytu by podle kotvrdovického starosty měly stát do jednoho milionu korun. „Konečná cena ale bude záviset na tom, jaké dostaneme nabídky od dodavatelů," podotkl Kunc.

Stavební úpravy čeká také prostor před školou. „S opravou přístupu ke škole jsme začali loni a letos chceme ještě pokračovat rozšířením plochy pro stání aut," popsal Kunc. Podle něj totiž stále více lidí vozí děti do školy a ze školy autem.

S rozšířením plochy pro parkování Kotvrdovičtí začnou o prázdninách. „Tuto úpravu totiž musíme dělat mimo období provozu školy. Rozpočet na tuto akci je asi tři sta tisíc korun. Rozšíření plochy pro stání aut i úpravu bytu budeme platit z vlastních zdrojů," dodal starosta Kotvrdovic.