Drnovičtí už zpracovávají potřebné podklady, aby mohli požádat o dotaci Státní fond dopravní infrastruktury. „Musíme to udělat nejpozději šestého ledna příštího roku. Náklady na práce jsme vyčíslili na čtyři miliony korun, přičemž dotace pokryje devadesát procent," vyčíslil starosta Drnovic Petr Ducháček.

Vedení obce si na získání dotace věří. „Příslušný úřad prý zatím podobné projekty vždy podpořil. Takže bychom uspět měli. Snad situaci nezkomplikuje případná nová vláda. Každopádně jestli peníze obdržíme, hned začneme stavět. Práce potrvají zhruba měsíc a s žádným dopravním omezením nepočítáme," přislíbil Ducháček.

O kilometr dlouhé cyklostezce mezi Drnovicemi a Lysicemi podle něj lidé uvažují už patnáct let. „Mnoho lidí od nás jezdí do Lysic třeba nakupovat a děti do školy. Zatím cyklisté jezdí po frekventované silnici a především pro děti je to nebezpečné," vysvětlil starosta Drnovic.

Žádosti o stavební povolení předcházel výkup dotčených pozemků. Majitel jednoho z nich však obci na rozdíl od ostatních odmítl vyjít vstříc. „Díky spolupráci se Správou a údržbou silnic jsme trasu mohli přiblížit k cestě a jeho část tak obejít. Není to ideální řešení, ale fungovat bude. A dotyčný člověk už nás alespoň nemůže šikanovat. Naše doprošování skončilo," je rád starosta.