V Kunštátu nyní dokončují projektovou dokumentaci. Ta má být hotová na konci května. „Také vyjednáváme se silničáři. Stavba terminálu bude souběžná s úpravou křižovatky pod kostelem, kterou provedou silničáři,“ řekl k léta plánované stavbě starosta Kunštátu Zdeněk Wetter.

Se vznikem terminálu počítali místní radní již v devadesátých letech. „Tehdejší starosta jej zapracoval do urbanistického plánu středu města,“ pokračoval Wetter. V následujících letech přišli zastupitelé s dalšími návrhy. Ty nepodpořil Jihomoravský kraj, policisté ani Kordis.

Blanenský lom znovu obklopili návštěvníci. I když vstupují na soukromý pozemek a mnozí z nich volí cestu přes koleje.
Stop koupání v blanenském lomu. Lidé z něj dělají žumpu, tvrdí majitel

Současný záměr vybudování terminálu schválily veškeré dotčené instituce. Jeho vznik ocení i ředitel místní základní školy Vratislav Sedlák. „Čekáme na to mnoho let. Dojíždějící děti musí utíkat na zastávky do různých částí města. Přes rušnou silnici. Je to nepohodlné i pro návštěvníky Kunštátu,“ upozornil Sedlák.

S náklady by se starosta rád vešel do patnácti milionů. „Chceme využít státních i krajských dotací,“ uzavřel Wetter. Termín začátku si netroufl odhadnout.

Ilustrační foto.
Odevzdal 23 tisíc. Přál jsem si, aby se našel majitel, řekl čtrnáctiletý školák