Asi sto čtyřicet metrů dlouhý chodník povede podél krajské silnice na jihozápadním okraji Knínic. „Lidé využívají vlakové spojení do Boskovic a na vlakovou zastávku je doposud přístup pouze po silnici druhé třídy. Potřeba bezpečného přístupu k zastávce vlaku a autobusu je dlouhodobější. Novým chodníkem chceme doplnit místní infrastrukturu a zvýšit bezpečnost lidí," vysvětlil starosta Knínic Zdeněk Kříž. Ten upozornil na to, že po silnici chodí i žáci základní školy, a to zejména ze sousední obce Vážany.

Nový chodník pro pěší bude i osvětlený. „Bude tam pět až šest světelných stožárů. Součástí projektu je také osvětlené místo pro přecházení silnice. Dále postavíme novou moderní autobusovou zastávku s potřebným vybavením, jako je lavička a odpadkový koš," vysvětlil Kříž.

Po novém chodníku se Kníničtí poprvé projdou už na jaře. „S ohledem na peníze jsme projekt rozdělili na dvě etapy. Dokončení dílčí části a zahájení druhé plánujeme nyní v listopadu. Příští rok na jaře bude vše doladěno do konečné podoby," uvedl Kříž.

Projekt bude městys stát asi půl milionu korun. „Máme uzavřenou smlouvu s dodavatelem, takže cena je jasná," doplnil starosta Knínic.