Jeho součástí je také vybudování nového nádraží v Adamově a vlakové zastávky. Nádraží bude stát 834 milionů korun. Cestující budou do vlaků nastupovat z bezbariérového ostrovního nástupiště. Na tratí bude nová lávka se schodištěm a výtahy. Počítá se také s moderní výpravní budovou a parkoviště pro třicítku aut. „Pro město Adamov jde o zásadní investici na desítky let, která výrazně zlepší cestování,“ uvedl starosta Adamova Roman Pilát.

Lysická zámecká zahrada a zahradnictví se mění k nepoznání. Nedávno tam začala rozsáhlá obnova za bezmála 180 milionů korun.
Z lysického zámku mizí staré stromy. Místo živého plotu bude rybíz a jahody

Za necelý měsíc čeká vytížený koridor kvůli rozsáhlé rekonstrukci roční výluka v úseku mezi Brnem a Blanskem. Poblíž adamovského nádraží stejně jako na dalších místech půjde v příštích týdnech k zemi v prudkých srázech u trati také řada přestárlých a seschlých stromů. „Ke kácení rizikových stromů dojde kolem celého opravovaného železničního koridoru ve spolupráci se Správou železnic. Nejen v Adamově. Výluka na trati, která začne v prosinci, je pro to ideální,“ sdělil již dříve ředitel Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny Tomáš Vrška.