Rada města o sportovní hale jednala tento týden v úterý. Původní plán zvolit některou z možností, kde bud stát, nakonec nevyšel. Ve hře tak zůstávají dvě varianty. Hala u základní školy v Sušilově ulici nebo u střední školy v Hybešově ulici.

„Po dlouhé diskuzi jsme se usnesli, že rozhodnutí, kde bude hala stát, necháme na zastupitelstvu. Podle mě je to nejdemokratičtější rozhodnutí, které mohlo nastat,“ přiblížil boskovický starosta Jaroslav Dohnálek. Svůj názor na umístění sportoviště odmítl prozradit. Přednese ho až na jednání zastupitelů. „Žádný zastupitel za ODS nemá nařízeno, jak má hlasovat,“ dodal starosta.

Zatím platí usnesení předchozího vedení města, že hala bude stát v areálu Červená zahrada. Koalice chce toto usnesení na zářijové zastupitelstvu revokovat. Dál už shoda chybí. Například místostarosta za hnutí ANO Lukáš Holík bude prosazovat halu v Hybešově ulici. „Ze dvou variant Hybešova a Sušilova budu hlasovat pro variantu Hybešova. Toto důležité téma jsem konzultoval s řadou architektů, stavařů i starostů, kde mají sportovní haly postavené,“ uvedl místostarosta Holík.

Opačný názor má jeho koaliční kolega Radek Mazáč ze sdružení Sportovci pro Boskovice. „Budu hlasovat pro variantu Sušilova. Objevila se skupina občanů, kteří se účastní stavebního řízení a nesouhlasí se stavbou v lokalitě Hybešova, protože chtějí mít svůj klid. Přijde mi nefér jít proti nim, proto je považuji Sušilovu za vhodnou variantu i uskutečnitelnou z hlediska času,“ řekl Mazáč.

Ke schválení jedné z variant bude potřeba čtrnáct hlasů zastupitelů. K výběru jedné z variant budou zřejmě třeba i hlasy z opozičních lavic. Sociální demokraté se podle zastupitele Petra Malacha zatím nerozhodli. Podobně jsou na tom například i lidovci. „Zásadní je pro nás i názor místních. Ideální by z mého názoru byla varianta Červená zahrada, ta je však současně s ohledem na problematický výkup pozemku nereálná,“ uvedla zastupitelka Dagmar Hamalová.

Dohady o umístění sportovní haly v Boskovicích trvají téměř patnáct let. Původně měla stát u školy ve Slovákově ulici. Nové vedení města ale po volbách v roce 2014 projekt ukončilo.