Město vyhovělo žádosti oblastní charity, která klub zřizuje. „Měli zájem o větší prostory. Ve vybraném areálu sídlila výrobna cukroví, která letos skončila, takže se tato varianta nabízela jako ideální. Charitě prostory zapůjčíme, bude platit pouze spotřebované energie," řekl starosta Adamova Roman Pilát.

Vedení klubu je za novou možnost rádo. „Nabídnuté prostory jsou několikanásobně větší než ty minulé, získáme několik místností navíc. Kromě prostoru nabízí ulice Komenského i celkově reprezentativnější lokalitu. Děti a mládež to k nám budou mít určitě blíže. Dostupnost je jednou z našich priorit," uvedl vedoucí adamovského nízkoprahového klubu Daniel Dvořák.

Už se rýsuje i konkrétní využití jednotlivých místností. „Dvě z nich věnujeme posilovnám, a to zvlášť pro chlapce a dívky, protože jejich vybavení se samozřejmě v mnohém liší. A do budoucna bychom chtěli jednu místnost zařídit jako zkušebnu, což určitě udělá radost mladým hudebníkům, kterých nás navštěvuje několik," odhalil nejbližší plány Dvořák.

Adamovští činnost klubu oceňují. „Jsme rádi, že ve městě je. Naše mládež tak nachází určitou alternativu a tráví méně času případným nicneděláním v ulicích. Charita se navíc postupně zapojuje i do některých akcí města," doplnil adamovský starosta.