Zlepšení zázemí pro návštěvníky i účinkující v amfiteátru už má jasné obrysy. Zástupci města ještě zvažují, jak volně přístupný areál zabezpečí proti případným vandalům. „Ve hře jsou dvě varianty. Buď kamery, nebo oplocení a zamykání amfiteátru. Možná i kombinace obojího. Kino je oplocené, ale u vstupu chybí brány. Vzhledem k připravované další etapě rekonstrukce, která začne na podzim, je to otázka až pro příští rok. Ale kino zabezpečit chceme,“ uvedl vedoucí boskovického kina Tomáš Marvan.

V minulosti museli Boskovičtí v této části města řešit několik případů vandalství. Před časem například sprejer poničil promítací plochu. Neznámý vandal poničil také nové lavičky. „Naštěstí to zatím není ve velké míře, ale s vandalství jsme se tu už setkali. V sezoně jsme tu denně, tak jsme schopni amfiteátr ohlídat, ale v ostatních měsících je to horší,“ dodal Marvan.

Letní kino v Boskovicích.
Opravy letního kina? Stát budou dalších dvacet milionů

Boskovický starosta Jaroslav Dohnálek uvedl, že finální podobu zabezpečení kina zkonzultují také se strážníky. „Ti ale samozřejmě nemají kapacity na to, aby tam někdo z nich stál čtyřiadvacet hodin denně. Zřejmě tam budou kamery. Zamykání celého areálu letního kina je také řešení, ale s tím nemusí všichni souhlasit,“ dodal Dohnálek.