Nedávno založený oddíl se věnuje také mládeži a podle jednoho ze členů Petra Novotného, který je autorem textu, si hymnu pouštějí před nástupem do zápasů. Zároveň má podle něj motivovat mladé lidi k pohybu a rozvíjení svých schopností. „Chtěli jsme probudit mlaďochy, aby neseděli doma u počítačů a začali něco dělat. Makat na sobě a přijít třeba k nám na trénink. Mít kolem sebe partu, nějaký cíl a hlavně nelumpačit,“ vysvětluje Novotný.

Dodává, že box může někomu připadat jako zábava pro rváče a výtržníky. „Ale to není pravda. Box je hlavně o disciplíně a odhodlání jít si vlastím cílem. Člověka naučí neposadit se na zadek z malicherné překážky. Především však jde o přátelství a jednotu. Mít kolem sebe lidi, kteří pomohou v každé situaci,“ říká muž.

Zdroj: Youtube

Nápad složit si vlastní hymnu a natočit k ní videoklip vznikl na dovolené, kdy si přátelé společně zpívali u piva. „Nasadili jsme naše chrapláky a okna tehdy pěkně řinčela. Vzpomněl jsem si na dávnou hlášku, že boxeři neumějí zpívat a tancovat. A nápad s hymnou byl na světě. Kluci do toho šli po hlavě, a myslím, že se to povedlo. Přeci jen jsme Moraváci a zpěv máme tak nějak v sobě. Zároveň jsme trošku recesisté a když na to přijde, umíme si udělat i srandu sami ze sebe. Tak to má být. Klipem a hymnou jsme chtěli motivovat, ale také ukázat, že se nebereme až tak vážně. Touto cestou bych chtěl zároveň moc poděkovat všem, kteří se na klipu a hymně podíleli,“ dodává Novotný.

V závěru videa se jeden z blanenských boxerů při relaxu u piva obává, že hymna bude jeden velký průšvih. Jeho parťák u stolu mu však bleskově oponuje, že z toho naopak bude Zlatý slavík. Autorem videa je David Fíbek z Ostrova u Macochy. „Snažil jsem se hodně naposlouchat text s melodií hymny a vše pak co nejvíce přenést do obrazu. Aby to spolu ladilo. Šlo mi hlavně o nacítění a následné vyjádření emocí. Aby z toho ve finále byla cítit síla a také nějaké poselství,“ vrací se k natáčení klipu Fíbek.

Plecháči a Esa v akci! Moderních vlaků jezdí na čestvě opravené trati za více než šes miliard korun mezi Brnem a Blanskem zatím méně. Cestující tak dočasně vozí také veteráni. Lokomotivy a vagony staré desítky let.
Staré vlaky na Blanensku s problémovým otevíráním? Dočasné řešení, tvrdí dráhy

Většinu záběrů natočil v zázemí kryté střelnice v blanenské části Dolní Lhota, kde má boxerský oddíl základnu. V klipu nechybí ani pohledy do potemnělých ulic Blanska. „Natáčení bylo super a myslím si, že ho kluci zvládli skvěle. I když je klip takový temnější a úderný, líbí se mi, že do něj boxeři sami vymysleli závěrečnou scénu u piva se Zlatým slavíkem. Tím ukázali, že nic nemá být na sílu a je potřeba být také nad věcí,“ dodává na závěr povídání Fíbek.

A kdy hymna Berserkers Clubu Blansko zazní naživo? Už tuto sobotu v Dolní Lhotě ve střelnici Warzone. V jedenáct hodin dopoledne tam startuje další kolo národní ligy v boxu.