O změně informovala přebírající společnost. Hotel bude nadále patřit současnému vlastníkovi, síť Orea jej bude provozovat. Podrobnosti smlouvy ani jedna ze stran blíže neupřesnila.

„Jednání jsme vedli už od léta. Stavbou hotelu a jeho provozováním jsem si splnil jeden ze svých snů. V rodině bohužel nemám žádného následovníka, kterému bych Panoramu předal. Její budoucnost mi není lhostejná a řešil jsem, co bude dál. V určitém období potřebuje každá firma nový impuls, jinak začne upadat. Problém je, umět ten okamžik vystihnout. Pevně věřím, že se mi to povedlo,“ sdělil Deníku Ivo Lachman. Letos získal ocenění Hoteliér roku.

Čtyřhvězdičkový hotel podle něj převezme nový provozovatel i se stávajícími zaměstnanci. Jeho profil i služby mají být zachované. „Přístup nového provozovatele ke klientům a personálu je velmi korektní. Personál je totiž srdce každého hotelu a to nejcennější. Hotel si může postavit kde kdo, ale provozovat jej bez týmu spolehlivých lidí okolo dlouhodobě nejde,“ dodal Lachman.

Ilustrační foto.
Na jízdu po ulicích Blanska se řidič vydal silně opilý, nadýchal čtyři promile

V Panoramě se bude nadále starat o větší technické záležitosti a provoz tamního zookoutku. „Hlavně, prosím, zachovejte kvalitu služeb, která je perfektní, ať se děje co se děje. Bylo a je úžasné, co jste dokázal vytvořit,“ reagovala na změnu na facebookovém profilu hotelu jedna z místních Marie Kolářová.

Orea chce rozšířit nabídku služeb pro rodiny s dětmi i firemní klientelu v blízkosti Moravského krasu. V nedalekém Brně už provozuje tři hotely. V roce 2016 měla tato síť 1 831 pokojů a postupně jejich počet navýšila na celkových 2 250. Stejně tak zvýšila počet hotelů z původních jedenácti na aktuálních dvacet.

„Za několik posledních let jsme si prošli významnou přeměnou, která posílila pozici značky na trhu a oslovila nové zákazníky. Vyhledáváme zajímavé lokality, prostřednictvím kterých chceme klientům nabídnout co nejlepší zážitky,“ uvedl generální ředitel společnosti Gorjan Lazarov.

Muzikálová zpěvačka Kristýna Daňhelová.
Sahala na Thálii, teď bude zpívat v Brně koledy s Deníkem. Pokud zdraví dovolí

Wellnes hotel Panorama má šedesát pokojů a kapacitu až 160 osob. Nabízí wellness služby včetně vnitřního a venkovního slaného bazénu. Disponuje také třemi konferenční sály až pro 140 lidí.

„Díky atraktivnímu složení větších i menších sálů plní hotel ty nejpřísnější požadavky pro pracovní akce i konference a je zajímavou alternativou k pořádání událostí v tradičnějších destinacích v Praze nebo Brně. Hotel má totiž perfektní polohu s krásným výhledem několik kilometrů od propasti Macocha, což dodává místu kouzlo,“ těší ředitele Lazarova.

V hotelu na okraji Blanska se před časem ubytovali například manželé Procházkovi z Bučovic na Vyškovsku. V Panoramě strávili několik dní. „Ubytování jsme dostali od dětí jako dárkový poukaz. Moc jsme si to užili. Všechno bylo perfektní. Ubytování, personál i strava. Výlety po okolí neměly chybu, stejně jako wellnes. Určitě se tam ještě někdy podíváme,“ řekla Marie Procházková.