Festival se letos představí na více než sto šedesáti místech České republiky. „Naším cílem je s co nejmenšími náklady umožnit co nejvíce nadšencům ze všech koutů republiky uspořádání vlastního festivalu. Přinést všem návštěvníkům novinky ze světa outdoorových filmů do místa, kde žijí," uvedl jeden ze zakladatelů festivalu Dan Hála.

Na Blanensku se letošní filmy festivalu budou jako první promítat v blanenském klubu Ulita, a to dvacátého února od sedmnácti třiceti hodin. V den festivalu tak bude Ulita otevřená už od sedmnácti hodin.

Hned o den později se na festival mohou těšit diváci v Kunštátu. Tam pásmo filmů promítnou od sedmnácti třiceti v tamním hotelu Rudka.

Pětadvacátého února se festival přesune do kina v Boskovicích. S promítáním tam začnou v osmnáct hodin.

Letos se účastníci festivalu mohou těšit na sedm filmů a jeden bonusový. Mezi nimi bude například film Siberut režiséra Miroslava Haluzy. „Jedná se o dobrodružný cestopis z výpravy tří cestovatelů na ostrov mentawajských kouzelníků ležící v Indonésii nedaleko Sumatry," stojí na stránkách klubu Ulita.

Dále diváci zhlédnou filmy Cesta domů, Foli (Rytmus), Halo effect, Zabijácká krása, Sandstone (Pískaři) nebo pokračování divácky nejúspěšnějšího filmu minulého ročníku V kůži vlka po stopách Džingischána.