„Máme zájem nabídnout místním další aktivity s více možnostmi, jak trávit volný čas společně. Nechtěli jsme dělat vyloženě jen mateřské centrum, ale spojit lidi všech generací," řekla místostarostka Drnovic Pavla Nesnídalová.

Centrum sídlí v rekonstruovaných prostorách drnovického kulturního domu. Ve dvou místnostech, kde dříve byla vinárna. „Centrum funguje asi měsíc ve zkušebním provozu. Uvidíme, o co budou mít lidé zájem a pak se rozhodneme, jak bude fungovat dál. Zatím jsou nejaktivnější maminky s dětmi. Mají spoustu nápadů na kroužky, burzy či přednášky. Plánujeme i odpoledne pro tatínky s dětmi i pro prarodiče. Ale jak říkám, zatím hledáme, o jaké aktivity je zájem. Každopádně mám velkou radost, že tento projekt někoho oslovil," dodala Nesnídalová.

Maminky s dětmi mají v centru schůzky třikrát týdně. V pondělí a v pátek od půl deváté do jedenácti dopoledne a ve středu od půl třetí do pěti odpoledne. V centru mají k dispozici hračky a také skluzavku. Další místnost využívá drnovický myslivecký spolek.

„Mně se ten nápad líbí a byla bych ráda, kdyby centrum fungovalo a nabízelo různé aktivity. Nic podobného kromě cvičení s dětmi tady nebylo. Do centra chodím se synem, kterému je rok a sedm měsíců. Zatím je nás asi patnáct maminek. Co jsme se tak bavili, tak by byl zájem o různé přednášky nebo kurzy," uvedla Lucie Strachotová.

Podle starosty Drnovic Petra Ducháčka má nový projekt mezi místními docela slušný ohlas. „I když jsem už několikrát slyšel od různých lidí, že je to nesmyl nějaké rodinné centrum, podle mě význam má. Zapadá do naší dlouhodobé koncepce oživit dění v obci. A za tím si stojím," dodal Ducháček.